Éčka

E 1442 - Hydroxypropylether zesíťovaného fosfátu škrobu

31.12.2016 16:14
Charakteristika Hydroxypropylether zesíťovaného fosfátu škrobu je zahušťovadlo a stabilizátor. Má velmi dobré vlastnosti při opakovaném zmrazování a rozmrazování. Je odolný proti kyselinám, škodlivým enzymům a dodává výrobkům lepší barvu a lesk. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má...

E 1440 - Hydroxypropylether škrobu

31.12.2016 16:11
Charakteristika Jedná se o stabilizátor a zahušťovadlo. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g. Použití Používá se k zahušťování spousty druhů potravin, např. salátových zálivek. Nežádoucí účinky Látka je považována za bezpečnou bez nežádoucích účinků,...

E 1422 - Acetát zesíťovaného adipátu škrobu

31.12.2016 16:07
Charakteristika Acetát zesíťovaného adipátu škrobu je stabilizátor a zahušťovadlo. Je odolný proti vysokým teplotám a míchání (tzn. nemění strukturu nebo vlastnosti, když je míchán). Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá...

E 1420 - Acetát škrobu

31.12.2016 16:04
Charakteristika Acetát škrobu je stabilizátor i zahušťovadlo. Takto modifikovaný škrob je stabilnější při vyšších teplotách a v prostředí s nízkým pH. Dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak,...

E 1414 - Acetát zasíťovaného fosfátu škrobu

31.12.2016 16:00
Charakteristika Jedná se o stabilizátor a zahušťovadlo. Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g. Použití Používá se např. v...

E 1413 - Fosfát zesíťovaného škrobu

31.12.2016 15:55
Charakteristika Fosfát zesíťovaného škrobu je stabilizátor a zahušťovadlo. Výhodou tohoto škrobu je jeho odolnost proti zmrazení a rozmrazení výrobku. Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží...

E 1412 - Zesíťovaný fosfát škrobu

31.12.2016 15:50
Charakteristika Zesíťovaný fosfát škrobu je stabilizátor a zahušťovadlo. Výhodou tohoto škrobu je jeho odolnost proti zmrazení a rozmrazení výrobku. Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží a...

E 1410 - Fosfát škrobu

31.12.2016 15:46
Charakteristika Jedná se o stabilizátor a zahušťovadlo. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g. Použití Využívá se jako zahušťovadlo či stabilizátor, zejména k zahuštění různých omáček. Díky její odolnosti proti tvorbě krystalků ledu při velmi nízkých...

E 1404 - Oxidovaný škrob

31.12.2016 15:42
Charakteristika Při jeho výrobě dochází k narušování glukosidických vazeb a vznikají karboxylové a karbonylové skupiny. Zejména karboxylové skupiny jsou důvodem jejich stabilní tužší viskozity. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g. Použití Používá se...

E 1202 - Polyvinylpolypyrrolidon (Síťovaný povidon, PVPP)

31.12.2016 15:36
Charakteristika Polyvinylpyrrolidon se používá jako nosná látka, plnidlo nebo za účelem čiření nápojů. Vyskytuje se i pod názvem "polyvidon". V ČR (celé EU) je používání látky povoleno k výše uvedeným účelům, s výjimkou dětské výživy. V USA je používání látky povoleno. Použití PVPP se používá...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>