Přirozená léčba

Moderní život znamená rychlé občerstvení v prefabrikované podobě. Do těchto hotových jídel a polotovarů se dá použít vše, co vyvolá další hlad.Ani žízen už nehasíme vodou. Sacharidovou výživu doplnujeme slazenými nápoji a pivem.Počet lidí s nadváhou a lidí s obézních neustále  a nezadržitelně roste, nejvíc mezi těmi,kdo se vyhýbají tukům.Na každé akci ,každé párty všude se najdou lidé,kteří mají pocit ,že jsou tlustí.Řada z nás ví,že s naší výživou není něco v pořádku,ale dokud budou náš jídelníček diktovat polotovary a naše obědy a večeře bude určovat nabídka firem rozvážejících jídla,budeme si dál dopřávat  tuto kombinaci zločinu a trestu,z níž zdnánlivě  není východiska ,protože nás k tomu nutí čas.

1.Lidské tělo si dokáže samo vyrobit veškeré hormony a enzymy nezbytné k látkové výměně.V každé knize o biochemii se píše o tom, jak si naše tělo syntetizuje adrenalin,inzulín,pohlavní hormony.Stačí, když mu ve výživě poskytneme základní stavební látky a kofaktory(enzym) ,které k tomu potřebuje.

2.Jsem pevně přesvědčen o tom, že naše tělo dokáže vytvořit chut na takové potraviny,které obsahují látky,jež mu momentálně scházejí.Když se tělu nedostávají minerály, jako (železo,mangan nebo měd).Dostaneme chut na potraviny,které tyto látky obsahují. Naším současným problémem však je,že se v řadě hotových produktů dané živiny již vůbec nenacházejí.

 

Evropské zdravotnické forum v Gasteinu ukazuje,že obyvatelé Evropy chtějí stále více převzít odpovědnost za své zdraví a blaho,ale nevědí jak.Výsledky průzkumu dokazují,že 

  • 90% respondentů považuje odpovědnost za své zdraví za důležitý prvek pro jeho udržení,ale životní styl změní jen necelých  20%. Ačkoliv si lidé přejí převzít za své zdraví odpovědnost, jen jeden ze sedmi by si věřil dostatečně,aby to udělal.Dalším důvodem je obtížný přístup ke spolehlivým zdrojům informací.

  • 75% respondentů je toho názoru, že ačkoli nejprve požádali o radu svého lékaře, mnoho z těch, kteří nabízejí služby v oblasti zdraví ,nemá dostatečné komunikativní schopnosti, aby jim mohl pomoci.

  • 20% respondentů využívá jako primární zdroj informací internet.Pouhá polovina z toho počtu se nejdříve zeptá svého lékárníka.