Dezerty

Jahody Zabaglione ( 4 porce)

Ingredience: 1/2 šálku sušeného netučného mléka , 1/2 šálku studené vody , 3 lžíce portského vína , 2 lžíce Glukopuru , 300g omytých jahod  , 1 lžička  nastrouhané pomerančové kůry .

Postup přípravy:Do misky nasypeme sušené mléko a ušleháme je s vodou . V hrnečku svaříme víno , odstavíme a za míchání v něm rychle rozpustíme hroznový cukr Glukopur .Obsah vlijeme do misky a dobře promícháme. Polovinu krému naplníme postupně do 4 dezertních sklenic poklademe  jahodami a ozdobíme druhou polovinou  krému . Posypeme pomerančovou kůrou .

Čerstvý banánový pudink ( 6 porcí)

Ingredience: 2 šálky netučného mléka , 3 lžíce medu , 1 lžičku vanilkové cukru , 2 banány.

Postup přípravy: 1,5 šálku mléka ohříváme v příkrytém  hrci a krátce povaříme . Vmícháme med extrakt a podle podle chuti osolíme.1 min. vaříme a pak odstavíme.Vmícháme kaši z banánů tak ,aby směs zůstala hladká . Vychladíme v chladničce . 

Tvarohový krém ( 1 porce)

Ingredience: 100g netučného tvarohu , 2dcl netučného mléka , cukr , kiwi . 

Postup přípravy: Tvaroh utřeme do hladka s mlékem  a lžicí cukru . Krém dáme na dezertní talířek a ozdobíme kolečky nakrájeného kiwi.

Broskvový dezert ( 4 porce)

Ingredience: 1 šálek bíleho netučného jogurtu , 4 velké zralé broskve oloupené a bez pecek,3 lžíce medu,1 lžíčka vanilinové příchuti, lístky máty, 1 balíček bezbarvé želatiny, 1/4 šálku studené vody. 

Postup přípravy: Polovinu broskví umixujeme s jogurtem , medem a vanilinovou příchutí , až je směs hladká a hustá . V hrnečku necháme v troše vodě nabobtnat želatinu , rozpustíme ji na mírném ohni  a přidáme k broskvovému pyré. Asi 10 min . směs na mírném ohni mícháme . Zbývající půlky broskví položíme na dno  4 dezertních  sklenic a ozdobíme krémem a rozsekanými mátovými lístky.

Ovocný sorbet ( 2 porce)

Ingredience: 40g cukru , 1 dcl vína , 150g ovoce , štáva z citronu.

Postup přípravy: Ve víně rozpustíme cukr , přivedeme k varu  a několik minut vaříme až do sirupovité konzistence. Necháme vychladnout a vmícháme ovoce ,které jsme dobře umixovali a propasírovali . Směs necháme ztuhnout v mrazničce , tak aby se nevytvořily velké ledové krystaly . K tomu stačí občas promíchat dřen vidličkou. Hotový sorbet plníme do dezertních sklenic  a zdobíme  čerstvým ovocem .