Snídaně

 

Snídaně  s musli a ovocem (2 porce)

Ingredience :

4 lžíce Corn Flakes (Bona Vita), 4lžíce studenské směsi (směs ořechů a sušeného ovoce),1 banán,1 jablko,8 sušených meruněk, 2 loupaných slunečnicových semen, 4 lžičky hroznového cukru (Glukopur), 400ml nízkotučného mléka (0,5% tuku)

Postup přípravy: Smícháme kukuřičné vločky se  studentskou směsí. Na plátky nakrájíme banán, na kostičky jablko a na proužky  merunky.Vše smícháme dohromady se slunečnicovými semeny a cukrem. Zalijeme studeným mlékem a podáváme.

 

Tekutá výživná  snídaně (4 porce)

Ingredience:

2 velké banány , 0,4 litru mrkvové  štávy , 0,2 litru pomerančového 100% džusu , štáva z 1 citronu , 6 lžic Corn Flakes , 2 lžíce medu 

Postup přípravy: Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kaši . Kaši umixujeme se všemi štávami do hladka, ručně vmícháme vločky a osladíme podle chuti medem . Plníme do sklenic a necháme vychladit.

 

Tekutá snídaně Fitness (2 porce)

Ingredience:

2 jablka , 2 lžíce sušených obilných oříšků (Goldim) , 1 lžíce medu , štáva z 1 citronu , 150 ml netučného jogurtu , 1/2 litru nízkotučného mléka

Postup přípravy: Oloupaná  a odjádřená jablka nastrouháme na struhadle z umělé hmoty , do jablečné drtě vmícháme ostatní přísady a zalijeme mlékem , dobře zamícháme a vychladíme . Můžeme obohatit vmícháním 3 lžic ovesných , kukuřičných nebo pšeničných  vloček.

 

Ovesná kaše s ovocem (4 porce)

Ingredience:

1 vrchovatý  šálek ovesných vloček , 2,5 šálku vody , 1/2 šálku umytého a osušeného suchého ovoce ( suš. švestky , merunky) , na kostičky nakrájené jablko , 1 lžíce ovocného sirupu bez cukru , 1/2 lžičky skořice , 1 šálek nízkotučného mléka .

Postup přípravy: Ve  středně velkém nerezovém kastrůlku přivedeme  vodu k varu  a nasypeme do ní vločky . Aby byla kaše krémovitější , můžeme  vločky vysypat nejprve do studené vody a následně přívest k varu . Povaříme na mírném ohni asi 2 min. za stálého míchání , až kaše zhoustne . Odstavíme a vmícháme do ní nakrájené jablko , sušené ovoce , sirup a skořici . Necháme 5 min. odpočinout a zalijeme mlékem .

 

Sojová pomazánka (4 porce)

Ingredience:

100 g sojového granulátu (Bona Vita) , 6 vařených vaječných bílků , kyselá okurka , menší cibule , 100 g Lučiny , lžíce hořčice , 2 lžíce jogurtové zálivky , sůl , mletý pepř.

Postup přípravy: Uvařený scezený a vychladlý sojový granulát Bona Vita  umeleme s bílky , okurkou a cibulí na masovém  strojku , přidáme  Lučinu , zálivku , hořčici , vše ochutíme a dobře promícháme . 

 

Těstovinové  lívance ( 4 porce)

4 šálky uvařených špaget ,1/4 šálku drobně nakrájené cibule  , lehce našlehané  1 celé vejce a 1 bílek , 2 lžíce mléka, 1/4 šálku nastrouhaného Parmezánu , 2 lžičky másla, pepř, oregano , petrželová nat ( čerstvá nebo suchá) .

Postup přípravy: Všechny složky s vyjímkou másla smícháme v menší nádobě.Na teflonové pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejeme  máslo a  přidáme  špagetovou  směs, kterou  zformulujeme do tvaru většího lívance.Opékáme na mírném ohni do zlatohněda po obou stranách .

 

Jogurtová zálivka 

Ingredience: 1 lžička hořčice Dijon, 2 lžíce  citronové štávy, 2 lžíce vinného octa, 1/4 šálku podmáslí, 1 utřený stroužek česneku , 1/8 lžičky  pepře , 150 ml netučného bílého jogurtu .

Postup přípravy: Smícháme hořčici , citronovou štávu, ocet, podmáslí, česnek a pepř vmícháme do jogurtu, přikryjeme  a necháme  odležet několik dnů  v ledničce