Éčka

E 960 - Steviol-glykosidy

31.12.2016 14:27
Použití Nařízení (ES) č. 1333/2008, o přídatných látkách, nestanovuje podmínky pro použití spojení „přírodní“ + aditivní látka. Dle § 9 odst. 9 vyhl. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin, v platném znění je v případě použití sladidla nutné označit toto v blízkosti názvu potraviny, a to...

E 959 - Neohesperidin DC

31.12.2016 14:23
Charakteristika Jedná se o syntetické sladidlo, přípravek ke zvýraznění chuti a aroma, regulátor chuti. Látka je mnohonásobně sladší než běžný stolní cukr (asi 1000x) a má lehkou chuť mentolu. V hořkých potravinách snižuje hořkost a dodává sladší chuť. Použití Používá se v pekařských výrobcích,...

E 957 - Thaumatin

31.12.2016 14:18
Charakteristika Jedná se o směs intenzivních proteinů rostliny Thaumatococcus daniellii, která se vyskytuje v západní Africe. Je přibližně 2000 - 3000krát sladší než běžný cukr. Neobsahuje žádné kalorie. Po staletí bylo sladidlo využíváno místními obyvateli. Vzhledem k jeho chuti (vůně po...

E 955 - Sukralosa

31.12.2016 14:14
Charakteristika Jedná se o náhradní sladidlo, které je 600 krát sladší než běžný cukr, ale obsahuje pouze jednu pětinu energie a má velmi nízký glykemický index. Je vysoce stabilní vůči zpracování při vysokých teplotách a nízkému pH v kyselých potravinách. Použití Používá se jako sladidlo do...

E 954 - Sacharin a jeho soli

31.12.2016 14:08
Charakteristika Sacharin se používá jako umělé sladidlo, zanechává hořkou chuť po požití. Často se používá ve spojení s aspartamem. Sacharin je 200-700 krát sladší než běžný stolní cukr, ale nemá žádný energetický obsah. Použití Sacharin se používá do nealkoholických nápoujů, potravin pro...

E 953 - Isomalt

31.12.2016 14:04
Charakteristika Isomalt patří do skupiny cukerných alkoholů. Používá se jako zvlhčovadlo, stabilizátor, sladidlo, plnidlo, nosná látka a protispékává látka. Sladidlo je zhruba o polovinu méně sladší než stolní cukr a obsahuje jen polovinu energie (kalorií), má velmi malý glykemický index. V...

E 952 - Cyklamáty

31.12.2016 13:58
Charakteristika Používá se jako umělé sladidlo, které je až 40x sladší než běžný cukr, ale nemá žádný energetický obsah nebo hořkou chuť narozdíl od sacharinu. Je vysoce stabilní při působení tepla, kyselin a zásad, rozpustný v horké vodě. Použití Používá se jako umělé sladidlo do nealkoholických...

E 951 - Aspartam

31.12.2016 13:55
Charakteristika Jedná se o syntetické sladidlo, které je cca 200x sladší než cukr. Zvýrazňuje aroma. Používá se ve více než 6000 potravinách po celém světě. Látka není stabilní při zahřívání - ztrácí svou sladkost. V těle se rozkládá na 3 látky - fenylalanin, kyselinu asparagovou a methanol....

E 950 - Acesulfam K

30.12.2016 20:21
Charakteristika Jedná se o bílé krystalické sladidlo a zvýrazňovač chuti. Je cca 200x sladší než cukr, má jemně nahořklou chuť, která je potlačena kombinací s dalšími sladidly. Má schopnost zvýrazňovat sladivost dalších syntetických sladidel. Nemá žádné kalorie. Vyznačuje se dlouhou...

E 949 - Vodík

30.12.2016 20:18
Charakteristika Vodík je nejlehčím plynem. Je bezbarvý, bez chuti a zápachu. Vyskytuje se zejména v kombinaci s kyslíkem ve vodě, dále také v kyselinách, alkoholech, petroleji a v jiných karbohydrátech. Využití má jako hnací plyn. Použití Používá se jako hnací plyn do sprejů. Dále se přidává...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>