Sacharidové vlny

27.08.2018 17:02

Už dlouho se snažíte shodit přebytečná kila nebo se zbavit posledních tukových zásob, dřete na sobě do úmoru, zdravě jíte a přesto nemůžete docílit požadovaného výsledku? Pak jsou sacharidové vlny to pravé a to nejúčinnější, co se dá pro dokonalé vyrýsování postavy ("pro zhubnutí") udělat. Zároveň se jedná ale i o jednu z nejnáročnějších metod.Pokud trpíte nějakou nemocí např. ledvin, srdce, cukrovka, duševní problémy,  kojící ženy. Doporučil bych vám to probrat s vaším lékařem než začnete vlnit.

Představte si běžného člověka , který se snaží zhubnout a má všechny dostupné znalosti.Co udělá ?Jednoduše sáhne na svoje jídlo a místo 5-6 porcí za den to drastickým způsobem redukuje na 2 porce za den.Tělo je v prvních dnech zmatené a nechápe co se děje a sáhne do tukových zásob.Až potud správně Po pár dnech stále stejného energetického  příjmu si tělo na tento stav začne zvykat. Přepne do úsporného režimu,zpomalísi metabolismus a šetří energii.Tělo si vystačí i s tím minimem ,co mu dáváte a více do tuků nesahá.Jste tam ,kde jste být nechtěli.Jíte zcela minimálně např.dva knedlíky k obědu vám připadají vám   ,až moc . Večer po šesté si nedáte ani piškot ,ale ta potvora ručička na váze se ani nehne.Tak potom kapitulujete .Někdo dříve někdo později.Tělo to neví a je stále v šetřícím režimu.Jeho metabolismus je krásně pomalý , co tedy dělá v tu chvíli s veškerou nadbytečnou energii?Správně  ihned jí uloží do tukových zásob! A máme tu častokrát popisovaný jo-jo efekt.Během svého několitýdenního hladovění dvě nebo tři kila ubrali ,al e nyni je během tří nebo čtyř dnů získáte zpět ,ono se to na původní váze nezastaví ,ale překročí jí zase o kousek výš.

Malá poznámka pro ženy jedná se sice o silně individuální věc, ovšem cca týden před začátkem menstručního cyklu může ženský organismus zadržovat více vody,takže není vyjímkou 2-3kg směrem nahoru.To je potřeba brát při vyhodnocování úspěšnosti vln.Ještě jedno doporučení ,tentokrát pro všechny bez rozdílu pohlaví:kromě pravidelného vážení je vhodné zaznamenat vaše míry,obvod hrudníku,paží ,pasu,boku,stehen.Další výbornou věcí je pořizování fotografií v základních postojích.Nemusí jít o kulturistické pozy,jde jen o jeden snímek zepředu a druhý zezadu. 

Jak tedy správně rýsovat  a bez rizika, že naberete zpět?! Pomocí sacharidových vln!

Sacharidové vlny využívá většina kulturistů vrcholové úrovně. Je to jedna z nejúčinnějších metod spalování tuků. Ale bohužel i jedna z nejnáročnějších. Ti nejodhodlanější kulturisti dokáží pomocí sacharidových vln zhubnout  15 -20 kg podkožního tuku během 2 měsíců, ale to už je extrém. Optimální rychlost redukce pro neprofesionála je něco mezi 0,5 – 1,5 kg za týden. Tedy během 8 týdnů 4 – 12 kg. Samozřejmě záleží na různých faktorech. Hlavně na tom jak dietu budete brát vážně, jak bude vypadat váš trénink a s jakou mírou podkožního tuku začínáte. Někteří dokonce efektivně využívají sacharidové vlny i v objemu.

Sacharidové vlny se skládají ze dvou fází:

1. fáze: Pro využití podkožního tuku jako náhradního energetického zdroje musíte nejprve v organizmu navodit nedostatek glukózy v krvi. Docílíte toho tím, že na určitou dobu (obvykle 1-2 dny,( extrémy  3-5 dní) co nejvíce vynecháte ze stravy sacharidy (uhlovodany, tj. výrobky z obilovin, brambory, ovoce, sladkou a škrobnatou zeleninu, především však jednoduché cukry- veškeré sladkosti). V praxi tato dieta znamená „bílkoviny a listová zelenina“. Pojem bílkoviny znamená libové maso- kuřecí, hovězí , sojové maso, ), vejce, ryby. Vhodná zelenina je špenát, salát, zelí, okurky, kapusta a podobně. Velmi vhodnou formou jsou saláty středomořské a čínské kuchyně, samozřejmě bez příloh. Pokud saláty okyselujete, místo octa používejte citrónovou šťávu.V této 1.fázi byste měli dostat do stavu,zvaného hypoglikémie,neboli nedostatek glukozy v krvi.Ta se projevuje bolesti hlavy,pocitem únavy,podrážděnosti a pocitem hladu,zhoršenou tělesnou i duševní výkoností .U běžných osob postačuje snížení na 40 g sacharidůza den,u extremně odolných jedinců se hubnutí může dostatpod 20 g , což již vyžaduje práci s tabulkami výživových hodnot potravin nebo pečlivě sledovat výživové informace na obalech výrobků.

2.fáze:Pokud se dostanete do hypoglykémie ,můžete přejít do druhé fáze ,která by se dala charakterizovat (povinné postupné zvyšování příjmu sacharidů).Toto postupné zvyšování příjmu zabrání yšování tomu ,aby se organismus přeladil do úsporného režimu.Představuje každý den zvyšení dávky sacharidu asi 15-25%,takže během 3-6 dnů se dostanete na normální velikost přílohy(sacharidů).To by nebyla redukční dieta ,protože následující den přecházíme do první  fáze (hladovění).Pozoje problém r ,tato 2.fáze je psychicky náročnější než ta první ,je problém udržet se a zvyšovat sacharidy.Doporučuji cyklus začínat pouze jedním bezsacharidovým dnem a 6 dnů postupného zvyšování.Takto opakujeme,třeba tři až čtyři cykly:Když budete mít pocit,že tělo přestává hubnout tak přitvrdte a zařadte 2 hladové dny+5 dnů postupného zvyšování sacharidů.Až po několika cyklech nebudete hubnout ,tak zařadte 3 hladové dny+4 dny na sacharidech.Takto můžete přitvrdit až na 5 hladových dnů a 2 na sacharidech .Tedy extrémní formou diety je  5 dnů. 1 fáze a 2 dny.2 fáze :5 dnů hladovíte 2 dny se stravujeme normálně.To je krajní rozsah ,kde nejsou problémy.

Až to přestane fungovat po několika cyklech ,tak zařadte 3 hladové dny+4 dny na sacharidech.Takto můžeme přitvrdit až na 5 hladových dnů+2 na sacharidech.Tedy extrémní formou diety je 5 dnů. 1 fáze a dva dny ,takže 5 dnů hladovíte a 2 dny se stravujete normálně.To je krajní rozsah ,kde nejsou problémy.Někdo dokonce tento postup psychicky lépe snáší ,protože mnohým dělá potíže zdržet se nadměrného jídla při postupném zvyšování příjmu.Pokud se tento cyklus opakuje pravidelně,říká se tomu cyklická ketogenní dieta.Výše uvedený dietní postup možno opakovat tak dlouho ,dokud nedocílíte požadovaný výsledek.Obvykle se dosahuje snížení 3-8 kg za měsíc.U nesportujících obvykle 3-5 kg,u sportujících 5-12 kg. Záleží na metabolickém typu +kardio min.5x týdně.

Bílkoviny

Hovězí, kuře, skopové, krúta, telecí, zvěřina, humr , chobotnice, losos, garnát, tunák červený, tvaroh, vejce, kefír,tempeh,tofu, čočka, treska, mořský jazyk, okoun říční,pstruh, tunák.

Sacharidy

Hnědá rýže, pohanka, kuskus, pohanková kaše, čerstvý květák, špenát, čočka,avokádo, ředkvička, brokolice, česnek, cibule, petržel, račata, jablka, merunky,citrusy, ananas.

Tuky

Vlašské ořechy, dýnová semena, mandle, lísková jádra, kokos, makadamské ořechy,para ořechy,lněnýolej, olivový olej.

Doplnky

Pozor : pro zabránění odbourávání svalové hmoty v dnech nuly a stejně tak i po celý zbytek cyklu bych doporučil nehýbat s bílkovinama a nechat je stále na vašem maximu . Vhodné je pro ochranu svalové hmoty užívat BCAA , HMB , HCA , má kromě jiných výbornou vlastnost , že účinně tlumí pocit hladu (podobně jako např. jablečný ocet nebo vláknina). Multivitamíny , multiminerály , B-komplex .Cítíte-li  se před tréninkem unaveni ,zkuste některý stimulant : Guaranu ,Kofein , L-Carnitin atd. 90% protein je na udržení svalové hmoty.

Příklad  Vážím 85 kilo (186cm), chci vyrýsovat ...80k g budeme brát 5gramu na kiloram tělesné hmotnosti 80x5=400

Nejlépe mi vyhovuje již účinnější varianta 2+5 (2dny nula + 5 dní postupného zvyšování) Moje maximum je tedy  400g sacharidů v den poslední , tento vydělím 5ti dny kdy budu postupně navyšovat což je 400:5 =80 g, každej den přidáte tu samou hodnotu znovu až se dostanete na 400.Tabulka je orientační ,každý si musí přizpůsobit vlny podle sebe!!!

 

Nízké -    0 -  2g/kg 

Střední -  3 -  4g/kg 

Vysoké -  5 - 6 g/kg 

 

vyšlo mi tedy : 0,0,80,160,240,320,400 

 

1 den- 0 (čistá nula není v podstatě reálná, přílohy jako listová zelenina mají ale zanedbatelné hodnoty... )

2 den-0

3 den-80g sacharidů

4 den-160g sacharidů

5 den-240g sacharidů

6 den-320g sacharidů

7 den-400g sacharidů

bílkoviny si nechávám stále na 170-180 g /denně, tuky si držte od těla a to především živočišné! rostlinné tuky, rybí tuky nejsou v žádném případě na překážku, ba naopak...

Po dosažení požadovaných výsledků a dokončení "vlnění" doporučuji nastavit si příjem denních sacharidů na "pozici" hubnutí a postupně do konce 1. měsíce zvyšovat až na váš tabulkový "normál"

NEZAPOMÍNEJTE alespoň po měsíci Váš denní příjem aktualizovat vaše váha půjde razantně dolů tudiž není vhodné počítat si příjem živin s kilama tuků, které už na sobě dávno mít nebudete...

Nepostradatelné pomůcky  do sacharidových vln:

Kalorické tabulky:

Jednoznačně nejpřehlednější a nejobsáhlejší kalorické tabulky na českém internetu , jedinou vadou na kráse, že si potraviny a hodnoty může na tyto stránky přidávat kdokoliv a informace jsou někdy nepřesné, proto raději porovnejte více stejné potraviny najednou nebo využijte čtečky čárových kódů (aplikace ke stažení na mobil), která vám vypíše přesné hodnoty z etikety obalu.   

Tipy a rady do sach. vln jídelníčku:

tvarůžky - na 100g/ 29g bílkovin, 0g sacharidů, 0gtuku. !!!

nízkotučný tvaroh - na 100g/ 12.2g bílkovin, 4,1g sacharidů, 0,2 gtuku

coca cola zero, žvýkačky orbit bez cukru - nejlepší přítel když je vám opravdu teskno po sladkém, s colou nepřehánět obsahuje umělé sladidla ASPARTAM o němž se tvrdí že jsou nebezpečné (všeho s mírou by nemělo uškodit)

řepkový olej - nejlépe lisovaný za studena - zabraňuje novotvorbě a usazování tuků

stévie - stevia - Přírodní náhradní sladidlo vhodné na jakékoliv slazení nápojů i pokrmů do teplé i studené kuchyně a k pečení, perfektní náhražka, kterou uspokojíte chuť po sladkém.

Vážit se ráno -  važte se a zapisujte si hodnoty vždy ráno hned po záchodě, dřív než se najíte- jen tak se lze mít přesnější výsledky, které jsou jen minimálně ovlivněny trávícími pochody a používejte doplňky pro rychlejší spalování tuků.Nezbytnou součástí tohoto plánu jsou kardio tréninky.Nejčastěji 6x týdně nejlépe ráno na lačno.

Pitný režim

Každý den vypujte 3-4 litry tekutin ve formě zeleného macerovaného čaje, grepové limonády (voda, čerstvá grepová šťáva 4:1, stevie, citrón) a čisté vody. Proteinové koktejly se do toho nepočítají!

Jídelníček

Pondělí: 100g sacharidů

  1. Snídaně: 60g* bílé rýže basmati, 50g jablka, 22g banánu, skořice, stevie
  2. Svačina: 1 odměrka čokoládového rýžového proteinu s kokosovou vodou
  3. Oběd: Dušená zelenina, 80g opečeného tempehu natural, 100g čočky, rajský protlak, 2 kyselé okurky
  4. Svačina: 1 odměrka vanilkového hrachového proteinu s vodou, grep
  5. Večeře: Zeleninový talíř - římský salát, rajče, dušená brokolice, restovaná cuketa, pečená dýně, 130g opečeného domácího seitanu + jablečný ocet     

Úterý: 250g sacharidů

  1. Snídaně: 2 rýžové koláčky s jahodami a jablkem, obilná káva bez mléka slazená stevií
  2.  Trénink + kardio
  3. Svačina: 1/2 odměrky čokoládového rýžového proteinu s kokosovou vodou, 4 rýžové pufované chlebíčky
  4. Oběd: 100g domácího seitanu s 50g čočky a 100g* celozrnné rýže basmati, dušená mrkev a bílá paprika, bylinky, okurka, rajče
  5. Svačina: 1 odměrka vanilkového hrachového proteinu s vodou, 3 rýžové pufované chlebíčky 
  6. Večeře: malý salát - rajče, okurka, paprika, 50g bílých fazolí, bylinková sůl + 150g bylinkového tofu + pečená dýně  

Středa: 0g sacharidů 

  1.           Kardio
  2. Snídaně: koktejl - 70g tofu natural, 1 odměrka čokoládového hrachového proteinu, 8 jahod, stevie
  3.           Trénink
  4. Svačina: vodní meloun
  5. Oběd: 120g domácího seitanu, karibská zeleninová směs
  6. Svačina: 1 odměrka čokoládového rýžového proteinu, grep
  7. Večeře: malý salát - rajče, okurka, paprika, bylinková sůl + 150g bylinkového tofu + pečená dýně   

Čtvrtek: 50g sacharidů

  1.           Kardio
  2. Snídaně: tofu tvaroh - 130g tofu natural, 1/2 odměrky hrachového vanilkového proteinu, voda, stevie + 25g* bílé rýže basmati, 1/2 broskve, skořice + obilná káva bez mléka
  3.           Trénink
  4. Svačina: 1/2 odměrky vanilkového hrachového proteinu s vodou, broskev
  5. Oběd: 120g sojových kostek s kari květákem, krémovým špenátem a rajským protlakem
  6. Svačina: 1 odměrka čokoládového rýžového proteinu s vodou
  7. Večeře: Zeleninový talíř - listový špenát, čerstvá paprika, 100g červených fazolí, restovaná cuketa, pečená dýně, 100g opečeného domácího seitanu + jablečný ocet, 1 čl lahůdkového droždí

Pátek: 50g sacharidů

  1.           Trénink
  2. Snídaně: tofu tvaroh - 130g tofu, 1/2 odměrky hrachového vanilkového proteinu, voda, stevie + 25g* bílé rýže basmati, 1/2 broskve, skořice + obilná káva bez mléka
  3. Svačina: 1/2 odměrky vanilkového hrachového proteinu s vodou, broskev
  4. Oběd: dušená dýně s hráškem a kukuřicí, 20g* celozrnné rýže basmati, 100g domácího seitanu, rajský protlak, 3 kyselé okurky
  5.           Kardio
  6. Svačina: 1 odměrka čokoládového rýžového proteinu s vodou, grep
  7. Večeře: Zeleninový talíř - ledový salát, čerstvá paprika, restovaná cuketa, pečená dýně, 160g uzeného tofu + jablečný ocet, 1 čl lahůdkového droždí   

Sobota: 250g sacharidů

  1.           Kardio
  2. Snídaně: 100g* bílé rýže basmati, 130g jablka, 30g malin, skořice, 3g kakaa, 1/2 odměrky vanilkového rýžového proteinu, stevie + obilná káva bez mléka
  3.           Trénink
  4. Svačina: 1/2 odměrky vanilkového rýžového proteinu s kokosovou vodou, 6 rýžových pufovaných chlebíčků, čerstvý fík
  5. Oběd: 1 plněný pečený batát s uzeným tofu, červenými fazolemi + fazolky s hráškem na česneku, čerstvá paprika
  6. Svačina: 1 odměrka čokládového hrachového proteinu s vodou, 10 rýžových pufovaných chlebíčků
  7. Večeře: Zeleninový talíř - římský salát, cherry rajčátka, kukuřice + jablečný ocet, 1 čl lahůdkového droždí, restovaná cuketa, pečená dýně, dušená brokolice, 120g opečeného domácího seitanu 

Neděle: 0g sacharidů

  1. Snídaně: Tofu tvaroh - 180g tofu natural, 1/2 čokládového hrachového proteinu, stevie + 8 jahod, skořice + čaj genmaicha
  2. Svačina: 1/2 čokoládového hrachového proteinu s vodou, grep
  3. Oběd: Domácí seitan pečený s cibulí v troubě, pečená kořenová zelenina
  4. Svačina:1 odměrka čokládového rýžového proteinu s vodou
  5. Večeře: Zeleninový talíř - ledový salát, čerstvá paprika, cherry rajčátka, hrášek, pečená dýně, 150g uzeného tofu + jablečný ocet, rajský protlak

Pondělí: 50 g sacharidů

  1.     snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 1 plátek rýžového chlebíčku
  2.     svačina – sýr cottage 150g, 1 plátek rýžového chlebíčku
  3.     oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 1 plátek rýžového chlebíčku, zelenina
  4.     svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 1 plátek rýžového chlebíčku
  5.     večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní + dušená zelenina
  6.     večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

2.den: 100g sacharidů

                     

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 3 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina – sýr cottage 150g, 2 plátek rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 3 plátky rýžového chlebíčku, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 1 plátek rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200g kuřecího či hovězího zadní, 1 plátek rýžového chlebíčku,dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

Středa: 150 g sacharidů

 

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 4 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina - sýr cottage 150 g, 2 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 60g (půl sáčku) rýže, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 2 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 3 plátky rýžového chlebíčku, dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

varianta č.2

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky+ 1 celé vejce), 4 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina - sýr cottage 150 g, 3 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 4 plátky rýžového chlebíčku, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 2 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 3 plátky rýžového chlebíčku, dušená zel.
  6. večeře II. tunák ve vlastní štávě     

Čtvrtek: 200 g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 3 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina - sýr cottage 150 g , 60g (půl sáčku) rýže
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 60 g (půl sáčku) rýže, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 2 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 60 g (půl sáčku) rýže,dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

varianta č.2

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 4 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina - sýr cottage 150 g , 3 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 60 g (půl sáčku) rýže, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 3 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 60 g (půl sáčku) rýže,dušená zelenin
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

 Pátek: 300 g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 4 plátky rýžového
  2. svačina - sýr cottage 150 g , 4 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček), zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě 3 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček),dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

Sobota: 400g sacharidů 

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), miska ovesných vloček (100 g)
  2. svačina - sýr cottage 150 g , 4 plátky rýžového chlebíčku nebo misku vloček (100 g)
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček), zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 4 plátky rýžového chlebíčku či 100g ovesných vloček
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček),dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě 

Neděle: 500 g sacharidů

 

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), miska ovesných vloček (100 g)
  2. svačina - sýr cottage 150 g , 6 plátky rýžového chlebíčku nebo misku vloček (100 g)
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 150 g rýže, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 6 plátky rýžového chlebíčku či 100g ovesných vloček
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 150 g rýže,dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě 

 

Čtyř - denní vlnění :

0 – 50 – 150 – 300 – 50 – 100 – 250 – 350

1. den: 0g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce)
  2. svačina – sýr cottage 150g
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní ,dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

2. den: 50g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 1 plátek rýžového chlebíčku
  2. svačina – sýr cottage 150g, plátek rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 1 plátek rýžového chlebíčku, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 1 plátek rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní ,dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

3. den: 150g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 4 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina - sýr cottage 150 g, 2 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 60g (půl sáčku) rýže, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 2 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 3 plátky rýžového chlebíčku, dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

varianta č.2

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 4 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina - sýr cottage 150 g, 3 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 4 plátky rýžového chlebíčku, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 2 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 3 plátky rýžového chlebíčku, dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

4.den: 300g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 4 plátky rýžového
  2. svačina - sýr cottage 150 g , 4 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček), zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě 3 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček),dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

 1. den: 50g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 1 plátek rýžového chlebíčku
  2. svačina – sýr cottage 150g
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 2 plátky rýžového chlebíčku, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 1 plátek rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní,dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

2.den: 100g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 3 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina – sýr cottage 150g, 2 plátek rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 3 plátky rýžového chlebíčku, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 1 plátek rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200g kuřecího či hovězího zadní, 1 plátek rýžového chlebíčku,dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

3.den: 250g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), 2 plátky rýžového chlebíčku
  2. svačina - sýr cottage 150 g, 2 plátky rýžového chlebíčku
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125g (1 sáček) rýže, zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 1 plátek rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125g rýže (1sáček),dušená zelenina
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

4.den: 350g sacharidů

  1. snídaně - 5 vajec (4 bílky + 1 celé vejce), miska ovesných vloček (100 g)
  2. svačina - sýr cottage 150 g , 5 plátků rýžových chlebíčků
  3. oběd - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček), zelenina
  4. svačina - tuňák ve vlastní šťávě, 4 plátky rýžového chlebíčku
  5. večeře - 200 g kuřecího či hovězího zadní, 125 g rýže (1 sáček),dušená zelenin
  6. večeře II - tuňák ve vlastní šťávě

 

        

 

 

        ·